bevalbad huren

Bevallen in bad heeft zoveel voordelen. De warmte zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. Als jij je ontspannen voelt, maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit helpt het vorderen van de ontsluiting.

De beste natuurlijke pijnstiller

Duur: 5 weken | Ophalen en retourneren in Maarssen | Verzending in overleg

Prijs: € 165

Door het warme water maakt je lichaam meer van dit knuffelhormoon aan. Daarnaast stimuleert de warmte de aanmaak van het hormoon endorfine: de lichaamseigen pijnstilling. 

Laat je heerlijk gedragen worden door het water. Je buik en de bevalling zijn waarschijnlijk al zwaar genoeg. Laat het water in je voordeel werken en zak weg in jouw eigen warmte bubbel. Je zult het heerlijk vinden.

Een bevalbad is groot en de randen zijn hoog. Je kan er heerlijk op steunen en/of tegenaan liggen. Je bent omringd door warmte en zit letterlijk in je eigen bubbel. Je hebt meer privacy op deze manier.

Door de aanmaak van meer oxytocine en endorfine, kan jij tussen de weeën door makkelijker ontspannen. Door de warmte kan je ook je spieren meer ontspannen. Grote kans dat de ontsluiting hierdoor sneller vordert.

Doordat jij meer ontspannen bent, gaat de ontsluiting vaak geleidelijker. Het warme water zorgt ervoor dat het perineum langzaam wordt opgerekt. De kans op een knip of scheur is aanzienlijk kleiner.

Voor een baby is de overgang van de baarmoeder naar het warme water in het bevalbad vaak rustiger dan als ze niet bad worden geboren. Geef je baby een rustige start en laat hem of haar langzaam wennen.

WAT IS INCLUSIEF?

Warm water – de beste natuurlijke pijnstiller

SPELREGELS