Online Workshop: Jouw geboortewensen op een rij

Het is verstandig om na te denken wat jij belangrijk vindt tijdens je bevalling. Deze wensen, voorkeuren en eventueel angsten leg je uit in een geboorteplan voor je zorgverleners.

Tijdens de workshop gaan we de verschillende fases van de bevalling langs en bespreken we wat er allemaal mogelijk is per fase. Jij houd de regie, want jij kent je opties!

De beste voorbereiding op papier

Investering: € 25

De beste periode om dit samen te doen is tussen de 28 en 32 weken.

Bekijk direct de praktische informatie zoals datum, tijd en locatie.

WAT LEVERT DE WORKSHOP JE OP?

LAAT JE ZORGVERLENERS WETEN WAT JE BELANGRIJK VINDT

Een goede voorbereiding is goud waard
Jouw kindje op de wereld zetten is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Deze ervaring zal je je leven lang met je meedragen. Hoe fijn zou het zijn als je dan terugkijkt op een fijne ervaring. Ik hoor vaak om me heen dat een bevalling niet te plannen is. En dat klopt, je hebt geen invloed op de feitelijke gebeurtenissen, maar wel op de manier hoe je ermee omgaat. Daarin ligt de sleutel: als jij geïnformeerd bent over verschillende scenario’s en álle opties die je daarin hebt, dan overkomt de bevalling je niet, maar houd jij de regie. Inmiddels is bewezen dat een bevallingstrauma vaak veroorzaakt wordt doordat vrouwen de regie kwijtraken. Dus nee, plannen kan niet, maar je voorbereiden kan zeker wel. 

Jij kent al je opties
Beata van BeYogafull en ik kwamen met elkaar in contact omdat we de passie voor yoga delen. Zij geeft zwangerschapsyoga en bereid haar cursisten op een prachtige manier voor op de bevalling. Zij legt de focus vooral op de ademhaling en de verschillende houdingen. Met mijn ervaring als doula kan ik een mooie aanvulling geven op deze voorbereiding, zodat jij tijdens de geboorte van je kindje het gevoel hebt dat je de regie hebt. Jij kent je opties, dus jij kijkt wat op dat moment bij je past. Beata en ik willen jou die volledige voorbereiding bieden, vandaar dat wij onze krachten bundelen en een mooie samenwerking zijn aangegaan.

Jij kunt weloverwogen beslissingen nemen
Als doula heb ik inmiddels ruime ervaring met het begeleiden van vrouwen tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling. De kennis die ik heb opgedaan deel ik in deze workshop graag met je. Ik reik je graag opties aan, omdat ik er ontzettend in geloof dat jij alleen weloverwogen keuzes kunt maken als je weet welke opties je hebt. Jij zal nooit voor groen kiezen, als je denkt dat je alleen een keuze hebt uit rood en geel. Terwijl groen wellicht juist veel beter bij je past. Ik help je dus eigenlijk graag te ont-moeten, maar juist te kijken naar de keuzes die je hebt. En daarin durf ik verder te kijken dan de standaard informatie. 

Wat vind jij belangrijk? Ik help je het te onderzoeken
Tijdens de workshop gaan we de verschillende fases van de bevalling langs en bespreken we wat er allemaal mogelijk is per fase. Zo zoomen we onder andere in op de plek waar jij je het fijnst voelt, bekijken we wat je van wie verwacht tijdens de bevalling, vertel ik je de opties tijdens de ontsluitings- en persfase en het gouden uur. Ook besteden we aandacht aan het stukje ‘wat als het anders loopt’ en de kraamtijd. Ik help je om uit te vinden wat je belangrijk vindt, wat je angsten zijn die je bevalling kunnen beïnvloeden en geef je handvatten om dit duidelijk op te schrijven zodat je dit kunt delen met je geboorteteam. 

Delen en inspireren op een veilige plek
Ook is het interessant om van elkaar te horen wat jullie wensen zijn. Dit inspireert en biedt andere perspectieven. Ik creëer graag samen met jullie een veilige en fijne omgeving om dit met elkaar te delen.

Heb je vragen voordat je je wilt aanmelden? Bel, app of mail me. Ik help je graag op weg.

DATUM & TIJD

De eerstvolgende workshop is op: donderdag 24 juni 2021 van 19:30 tot 21:00 uur. Bij veel vragen eventueel uitloop tot 21:30 uur.

Locatie

BeYogafull
Fazantenkamp 360
3607 XB Maarssen