Over mij

Lees hier meer over mij. Als doula, maar ook als persoon. Wil je meer weten of in contact komen zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen?

“Het is en blijft een wonder...”

In 2016 raakte ik in verwachting van onze oudste dochter. Na twee zwangerschappen die helaas niet goed afliepen, was ik onzeker of alles deze keer wel goed zou blijven gaan. Ik ervaarde hoe belangrijk en fijn het was om een goede begeleiding te hebben tijdens deze spannende weken in mijn leven. Op dat moment had ik nog geen weet van het bestaan van een doula, dus ik vond deze begeleiding bij mijn partner, (schoon)ouders, familie, vriendinnen, de verloskundige en bij mijn docente zwangerschapsyoga. Stuk voor stuk gaven zij goede adviezen. Mijn partner en ik hebben deze adviezen gelukkig goed kunnen inzetten tijdens de bevalling en we kijken terug op een hele mooie ervaring waarin we echt ons ‘teamgevoel’ hebben ervaren.

Niet lang na de geboorte van onze oudste dochter raakte ik in verwachting van onze jongste dochter. We hadden een vol leven, als jong en werkend gezin. De weken van deze zwangerschap vlogen voorbij en ik heb gelukkig ook mogen ervaren om bijna onbezorgd te genieten van nieuw leven in mijn buik. Ook deze bevalling verliep heel soepel en ik heb veel gehad aan de tips en adviezen die ik heb gekregen tijdens mijn lessen zwangerschapsyoga.

Tijdens mijn zwangerschappen en na mijn bevallingen is mijn passie voor de geboortezorg ontstaan. Tijdens de lessen zwangerschapsyoga luisterde ik aandachtig naar de bevallingsverhalen, vond ik het geweldig om tips uit te wisselen en ik raakte niet uitgepraat over mijn eigen bevalling. Het is en blijft een wonder. Steeds meer vrouwen om mij heen raakten in verwachting. Met regelmaat hoorde ik verhalen van vrouwen die heel rot terugkeken op hun bevalling. Dat raakte me. Het is de eerste ontmoeting met je kindje. Daarvan hoopt toch elke vrouw dat dit de mooiste gebeurtenis van haar leven zal zijn?

En hoe mooi is het, om bij te kunnen dragen aan een fijne zwangerschap en een bevalling waar iemand vol liefde en trots op kan terugkijken? Vandaar de voor mij logische stap om mijn Hatha yoga docenten opleiding uit te breiden met een cursus zwangerschapsyoga en de Doula Opleiding.

Ik vind voldoening door ervoor te zorgen dat jouw zwangerschap ook echt jóuw moment wordt en door jou zo ver op weg te helpen dat je vol vertrouwen en op je sterkst de bevalling in gaat.
Laura

Opleidingen

  • September 2019 – Oktober 2020 :
    Doula Opleiding | Utrecht
  • September 2019 – December 2019: Zwangerschapsyoga Docent Opleiding | Woerden 
  • Januari 2019 – Juni 2019: Hatha Yoga Docent Opleiding | Utrecht
Laura-rebozo

Cursussen & Workshops

  • April 2021: Rock your doula business tweedaagse | Hilversum | Mamalogisch
  • Maart 2019: Workshop Het bekken van de Vrouw | Utrecht | Sandra Carson
  •  April 2019: Workshop De Moderne Yogini | Utrecht | Sandra Carson
  • Juni 2019: Rebozo Massage | Apeldoorn | De massage academie

Werkgebied

Ik werk als doula in regio Utrecht:
onder andere in Maarssen, Breukelen, Nieuwegein, Woerden, IJsselstein, Houten, Vleuten, De Meern, Utrecht, Vinkeveen, Mijdrecht, Amersfoort, Loenen, Zeist, Vianen en Bunnik.

10559670_818193514867152_1548025522692132847_n

Pure eenheid