Rebozo massage


Wil jij helemaal in de watten gelegd worden en een moment heerlijk ontspannen?

De Rebozo massage is daar een heel geschikte manier voor. Doordat jij na de massage helemaal ontspannen bent, ervaar je meer rust en ruimte, zal je bloeddruk lager zijn en kan je er weer even tegen.

Kom jij lekker ontspannen?

Wil jij:

Ontspanning

De wijze van masseren is vrij laagdrempelig. Je kunt je kleding aanhouden en er is geen huid-op-huid contact, aangezien je wordt gemasseerd met de doek. Het effect kan echter hetzelfde zijn als een massage zoals velen die kennen als een traditionele massage. Jij ligt lekker in de doek en verschillende lichaamsdelen worden gemasseerd, zoals je schouders, rug, bekken, benen en je hoofd. Het deel wat in de doek ‘hangt’, kan volledig ontspannen. Je voelt je een moment ‘gedragen’ en ‘geborgen’. Je kan de spanning in dat deel van het lichaam helemaal loslaten doordat het lichaam ritmisch gewiegd en geschommeld wordt.

selfMADEfotografie bedrijfsreportage PureEenheid-15
selfMADEfotografie bedrijfsreportage PureEenheid-14

Rebozo massage tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Je buik wordt zwaarder. Wellicht ervaar je bekkenklachten of verandert je houding door je groeiende buik. Het is dan ontzettend fijn als dat extra gewicht even voor je gedragen wordt. Doordat jij volledig kan ontspannen, is het ook een fijne remedie tegen harde buiken. Tijdens je zwangerschap kan je liggend, zittend of op handen en knieën gemasseerd worden. Het is maar net wat je fijn vindt.

Rebozo massage tijdens de bevalling

Ook als de weeën zijn begonnen is de Rebozo ontzettend fijn om in de buurt te hebben. Steeds meer doula’s gebruiken de doek tegenwoordig om hun cliënte te ondersteunen tijdens de weeën. Aan het begin van de bevalling kan het fijn zijn om je hele lichaam te masseren met de Rebozo om jou volledig te laten ontspannen. In de doek voel je je veilig en geborgen. Op die manier komt het hormoon oxytocine vrij. Hét knuffelhormoon, wat de weeën bevordert.

Bij rugweeën kan de doek een fijne tegendruk bieden, wat vaak als verlichtend wordt ervaren. Daarnaast kan het heel erg helpen om tussen de weeën door het bekken en de onderrug los te maken, zodat je weer wat ruimte ervaart in die gebieden.

De Rebozo kan zelfs van pas komen tijdens het persen. Je partner of ik als doula kan de doek omslaan, zodat jij de uiteinden kan pakken. Tijdens het persen heb je dan houvast en kan je kracht uit de doek halen.

selfMADEfotografie bedrijfsreportage PureEenheid-16

Rebozo massage bij Pure Eenheid

Basis massage

PLUS massage

De massage kan bij Praktijk Pure Eenheid in Maarssen of bij jou thuis worden ontvangen. Bij de laatste optie breng ik wel reis- en eventuele parkeerkosten in rekening.


Wat vonden anderen van de Rebozo massage?

“Een nieuwe ervaring die erg goed is bevallen”

"Bij Laura thuis mocht ik met 30 weken zwangerschap genieten van een fijne Rebozo massage. Ik kende het niet dus wist niet goed wat ik kon verwachten, Laura legde dit uit en door de sfeervol ingerichte ruimte kon ik me snel ontspannen. Laura had verschillende materialen om er voor te zorgen dat ik comfortabel lag (is soms best lastig met zo'n dikke buik) en kon met de doek druk en tegelijkertijd ontspanning bieden op verschillende plekken. Ik kan me goed voorstellen dat dit tijdens een bevalling fijn kan zijn, het verlicht de plekken die nu extra belast zijn. Al met al een nieuwe ervaring die erg goed is bevallen."
Marjolein
30 weken zwanger

“Een echte aanrader”

"Ik ben nu 27 weekjes zwanger en heb afgelopen weekend voor het eerst een Rebozo massage gehad bij Laura. Wat was dat fijn! Het was heerlijk ontspannend en het gaf direct verlichting op (vooral) m'n onderrug en bekken, die het in deze tijd toch wat zwaarder te verduren hebben. Laura stelt je echt op je gemak en zorgt ervoor dat je optimaal kan genieten van de massage door goed uit te leggen wat ze gaat doen en te zorgen voor een fijne, rustige sfeer en omgeving. Kortom, echt een aanrader!"
Rianne
27 weken zwanger