Zwangerschapscursus aan huis

Bereid je compleet en optimaal voor op je bevalling. De zwangerschapscursus duurt 4 uur en wordt bij jou thuis gegeven. Comfortabel en samen met je eventuele partner, in je eigen vertrouwde omgeving. In 4 uur ontvang jij informatie over de bevalling, houdingen, pijnstilling, ontspanning, ademhaling en de eerste 40 dagen na de bevalling.

Jij gaat rocken!

De beste voorbereiding op je bevalling

Duur: 4 uur | Bij jou thuis

investering: € 195

Incl BTW, excl reiskosten (€0,25 per km) en eventuele parkeerkosten. 

WAT IS INCLUSIEF?

Een goede voorbereiding geeft jou vertrouwen

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat het met je? Hoe kijk je naar de bevalling? 
Ik geef je uitleg over wat je kan verwachten tijdens de laatste weken van je zwangerschap en hoe je je lichaam optimaal kan voorbereiden op de bevalling. Ik schets voorbeelden van hoe de bevalling zou kunnen verlopen en wat je in welke fase zou kunnen doen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Ook betrek ik uiteraard je eventuele partner erbij en bespreken we wat jij van je partner verwacht tijdens de bevalling. 

Als je al geboortevoorkeuren hebt opgesteld in bijvoorbeeld een geboorteplan, nemen we deze samen door. Ik reik je opties aan voor het opvangen van de weeën, de persfase en het nageboortetijdperk. Aan de hand daarvan kijken we of we je geboortevoorkeuren nog kunnen aanvullen. 

Ook besteden we veel aandacht aan ontspanning. We doen samen een ontspanningsoefening. Deze krijg je ook uitgewerkt op papier mee. Zo kun je thuis de ontspanning voortzetten. Ik masseer je en geef je partner ook tips om jou lekker te masseren. Dit moment is ook bedoeld om samen even stil te staan bij de aankomende geboorte en is echt een moment van samenzijn.

Je ademhaling gaat jouw belangrijkste tool zijn tijdens de bevalling om je comfortabeler te voelen. Daarom besteden we ook aandacht aan je ademhaling en geef ik je oefeningen en tips voor tijdens de bevalling. Daarnaast geef ik je opties voor het moment dat je kindje geboren gaat worden en oefenen we enkele perstechnieken. Op die manier ben jij voorbereid op de overgang van ontsluitingsweeën opvangen naar meepersen tijdens de persweeën.

Na de geboorte komt er veel op je af en ook op die periode kan je je voorbereiden. Ik vertel je graag meer over de kraamperiode en hoe je je eigen grenzen daarin bewaakt, zodat je optimaal kunt genieten. De eerste 40 dagen na de bevalling zijn ontzettend belangrijk. Ik geef je graag meer informatie over die tijd, de rituelen die je daarin kunt volgen en hoe je goed voor jezelf kan zorgen.

Ik laat je zeker niet met lege handen vertrekken. Dus naast alle informatie neem je ook een leuke goodiebag mee naar huis. Vol lekkers en kortingsacties!